Domain Name System

Een goede domeinnaam kiezen is niet makkelijk. Je wilt dat hij kort, duidelijk, eenvoudig te onthouden en “catchy” is. Dat is best een hele lijst waar je domeinnaam aan moet voldoen. Zeker als je net begint met je bedrijf is het belangrijk dat mensen de domeinnaam kunnen onthouden.

DOMAINS_

> dOMAINS

> DOMAIN NAME SYSTEM / DNS

> DOMAIN REGISTRATION

> DOMAIN MANAGEMENT

Wat is een domeinnaam nou eigenlijk?

Met je domeinnaam kan je meerdere dingen doen. Je kan hem laten verwijzen naar je website en je kan een mailpakket op je domeinnaam aanvragen. Zo krijgt jouw bedrijf mail adressen met jouw domeinnaam. Maar wat is een domeinnaam nou eigenlijk? Een domeinnaam is een naam in het Domain Name System (DNS). Dat is het naamgevingssysteem waarmee webservers en mailservers worden geïdentificeerd op het internet. Een domeinnaam bevat een zonefile met een record die naar een IP-adres verwijst en zo komt een domeinnaam bij de juiste server uit. Wil je meer weten over wat er nou gebeurt als je een domeinnaam invult in je browser lees dan ons artikel DNS van URL tot webpagina.

Land extensie

De domeinnaam extensie is het gedeelte na de punt in je domeinnaam. Het merendeel van de domeinnamen gebruikt landelijke domeinnaam extensies. Bijvoorbeeld .nl wat staat voor Nederland en .be dat staat voor België. Er zijn ook domeinnaam extensies voor algemeen gebruik. Deze zijn niet aan een land verbonden. Denk bijvoorbeeld aan .com wat staat voor gebruik bij commercieel gebruik.

Een domeinnaam met land extensie kopen zonder activiteiten in het land te hebben is mogelijk voor een grootste deel van domeinnaam extensies.

Het is slim om je bedrijfsnaam of je websitenaam in je domeinnaam te verwerken en meerdere domeinnaam extensies te kopen. Bijvoorbeeld jebedrijfsnaam.nl, jebedrijfsnaam.be en jebedrijfsnaam.de als je van plan bent om in de toekomst je business uit te breiden in Nederland, België en Duitsland. Zo ben je veilig en met minimale investeringen kan je voorkomen dat je concurrent met je naam aan de slag gaat in deze landen.

Advies: probeer je domeinnaam vast te leggen in meerdere domeinnaam extensies. Zo ben je future-proof.

Mijn domein bestellen

4BIS is geregistreerd bij het SIDN waardoor wij direct bij het SIDN domeinen kunnen registreren. Wil je weten of jouw domeinnaam vrij is? Ga dan naar de volgende pagina en schaf de domeinnaam direct aan als deze nog vrij is.

Wil je alleen email op je domeinnaam ga dan naar ons offerte formulier. We nemen contact met je op over de mogelijkheden.

WIJ HELPEN JE VERDER

Op zoek naar een bijzondere hosting oplossing?
Ben je benieuwd naar de digitale mogelijkheden voor jouw onderneming?
Wij adviseren je graag over de beste technische oplossingen (die jouw bedrijf zal versterken en verbinden).