Domain Name System

De domeinnaam extensie is het gedeelte na de punt in je domeinnaam. Het merendeel van de domeinnamen gebruikt landelijke domeinnaam extensies. Bijvoorbeeld .nl wat staat voor Nederland en .be dat staat voor België. Er zijn ook domeinnaam extensies voor algemeen gebruik. Deze zijn niet aan een land verbonden.
Denk bijvoorbeeld aan .com wat staat voor gebruik bij commercieel gebruik

DOMAINS_

> dOMAINS

> DOMAIN NAME SYSTEM / DNS

> DOMAIN REGISTRATION

> DOMAIN MANAGEMENT

Land extensie

Een domeinnaam met land extensie kopen zonder activiteiten in het land te hebben is mogelijk voor een grootste deel van domeinnaam extensies. Het is slim om je bedrijfsnaam of je websitenaam in je domeinnaam te verwerken en meerdere domeinnaam extensies te kopen. Bijvoorbeeld jebedrijfsnaam.nl, jebedrijfsnaam.be en jebedrijfsnaam.de als je van plan bent om in de toekomst je business uit te breiden in Nederland, België en Duitsland. Zo ben je veilig en met minimale investeringen kan je voorkomen dat je concurrent met je naam aan de slag gaat in deze landen.

Advies: probeer je domeinnaam vast te leggen in meerdere domeinnaam extensies. Zo ben je future-proof.

Mijn domein bestellen

4BIS Hosting is geregistreerd bij het SIDN waardoor wij direct bij het SIDN domeinen kunnen registreren. Wil je weten of jouw domeinnaam vrij is? Ga dan naar de volgende pagina en schaf de domeinnaam direct aan als deze nog vrij is.

WIJ HELPEN JE VERDER

Op zoek naar een bijzondere hosting oplossing?
Ben je benieuwd naar de digitale mogelijkheden voor jouw onderneming?
Wij adviseren je graag over de beste technische oplossingen (die jouw bedrijf zal versterken en verbinden).