Voordelen van werken in de cloud: Dit heeft een zakelijke cloud te bieden

Er zijn veel voordelen van werken in de cloud te vinden. Voor veel bedrijven is een zakelijke cloud verstandig om te gebruiken. Het komt vaak voor dat er nog weinig vertrouwen is in een online omgeving. Dit is nergens voor nodig, want er zijn veel voordelen van werken in de cloud. In dit blog gaan we uitleggen wat een zakelijke cloud te bieden heeft.
december 19, 2023
Tom

Dit zijn de voordelen van werken in de cloud

De voordelen van werken in de cloud maken het belangrijk om over na te denken voor je bedrijf. Hieronder hebben we alle voordelen van een zakelijke cloud op een rijtje gezet.

Makkelijk samenwerken met het hele bedrijf

Misschien wel het grootste voordeel van een zakelijke cloud is dat je met het hele bedrijf samen kunt werken. Je kunt werknemers makkelijk toegang geven tot de cloud waar de gegevens van het bedrijf staan. Dit maakt samenwerken een stuk makkelijker.

Daarnaast kun je werknemers alleen de toegang geven die ze nodig hebben. Als je bepaalde gegevens niet wilt delen, kan dit simpel ingesteld worden. Hierdoor kunnen alleen bestanden aangemaakt en bewerkt worden op de juiste locaties.

Automatische back-up

Eén van de grootste voordelen van werken in de cloud is de automatische back-up. Aangezien je op een externe server werkt, worden bestanden hier automatisch opgeslagen.

Crasht je laptop terwijl je een belangrijk document aan het opstellen bent? Wees niet bang, alles is nog opgeslagen in de cloud. De cloud zelf krijgt ook back-ups, waardoor er nooit wat met je bestanden kan gebeuren.

Betalen naar gebruik

Bij grote cloudbedrijven, zoals Google Drive en Dropbox, betaal je per gebruiker van de cloud. Dit kan al snel hoog in de kosten oplopen als je dit als bedrijf doet. Bij 4BIS Hosting zorgen wij ervoor dat je naar gebruik betaalt.

Het maakt niet uit hoeveel mensen toegang moeten hebben tot je cloud. Je betaalt puur en alleen voor de ruimte die je gebruikt. Dit is een van de voordelen van werken in de cloud die je alleen bij ons krijgt.

Werk overal waar je wilt

Nog één van de voordelen van werken in de cloud is dat je kunt werken waar je wilt. Het maakt niet uit of je nu op kantoor, vanuit huis of op vakantie aan het werk wilt. Dit geldt ook voor werknemers.

Als je veel met thuis- of flexwerkers werkt, is het handig om overal te kunnen werken. Als je kiest voor een ander netwerk, zoals on-premise software, is het niet altijd mogelijk om te werken waar je wilt. Daarin tegen bied on-premise weer andere voordelen.

Overtuigd dat de cloud voor jou dé beste keuze is? Zie hier de pakketten welke 4BIS aanbiedt