WordPress hosting vs MWP – Managed WordPress Hosting

Je wilt een website of een webshop maken al snel zal je de naam wordpress tegen komen. Wordpress is een van de grootste CMS systemen. WordPress is makkelijk en intuïtief in het gebruik en kan uitgebreid worden met allerlei plugins om de functionaliteit te vergroten. Als je klaar ben met het maken van je site moet hij gehost worden en dan moet je de keuze maken tussen een gewone hosting partij of een Managed Hosting Partij. Maar hoe moet je nou kiezen tussen alle mogelijkheden en welke vragen moet je jezelf nou stellen.

Je wilt een website maken en je gaat het internet afspeuren naar systemen omdat mee te gaan doen. Al snel zal je daar WordPress tegen komen. WordPress is een van de CMS-systemen (Content Management Systemen) en tevens de grootste. Wereldwijd heeft WordPress zo’n 18 miljoen installaties en dat is niet voor niets, WordPress is gemakkelijk en intuïtief in het gebruik en kan uitgebreid worden met allerlei plugins om de basisfunctionaliteit te vergroten.

Antwoorden op je vragen

  • website sneller maken wordpress
  • snelheid wordpress verbeteren
  • onderhoud wordpress website
  • wordpress hosting Nederland
  • multiple wordpress
  • wordpress website maken zonder zorgen

Ook zijn er veel ontwikkelingsbedrijven die dagelijks nieuwe WordPress plugins bouwen en uitbrengen wat betekend dat als de functionaliteit nog niet bestaat je altijd kunt aankloppen bij een web ontwikkelingsbedrijf om eens te praten of zij de benodigde functionaliteit kunnen maken. Deze versatiliteit is een van de redenen waarom WordPress het grootste CMS is. 4BIS team heeft ook een aantal plugins gebouwd (verder lezen).

Als je eenmaal hebt gekozen voor het systeem waar je jouw website in wilt maken dan loop je tegen het volgende punt aan, een website moet ergens gehost worden. Er zijn ontzettend veel verschillende hosting partijen waarbij je jouw WordPress website kan bouwen en hosten. Hoe moet je hier tussen kiezen? Allereerst moet je jezelf afvragen wat je met de website wilt bereiken. Is het een hobby project/ is het een blog/ is het een webwinkel of is het een visitekaartje voor jouw bedrijf. Dit is belangrijk omdat een website op WordPress regelmatig geupdate moet worden. Als je een grote site met veel plugins (uitbreidingen op WordPress die voor extra functionaliteit zorgen) hebt wil dit nog wel eens voor compatibiliteitsissues zorgen.

WordPress hosting heb je in alle vormen en maten, van spotgoedkoop tot pijn aan je portemonnee zo duur. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf kijkt wat jij wilt bereiken met jouw website. Is het een webshop met veel verkeer? Dan is het belangrijk dat de server waar je website op gehost is goed loopt en up to date is zodat er zo min mogelijk downtime is. Een snelle webwinkel verhoogt de conversie van bezoeker naar klant.

Ook moet je jezelf afvragen: heb ik voldoende verstand van het bouwen en onderhouden van een website? Tegenwoordig is het niet genoeg om met een beetje basiskennis van HTML & CSS of met hulp van een van de DIY-website bouwer zelf een website te maken. Je hebt te maken met Google die haar algoritmes steeds intelligenter maakt waardoor jij je als webbouwer steeds moet blijven aanpassen zodat de website goed gevonden kan worden op Google. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld backlinks, searchwords, link structuren en nog een hele reeks andere dingen zodat je goed gevonden wordt op Google.

Dan hebben we het nog niet eens over het technische aspect gehad van het beheren van een website. Wij krijgen vaak mensen over de vloer met problemen dat hun site het niet meer doet of dat er problemen zijn. Heel vaak komt dit doordat WordPress of de plugins niet geupdate zijn, of de plugins zijn wel geupdate maar WordPress niet waardoor je problemen krijgt omdat de plugins alleen nog maar werken met een nieuwere versie van WordPress. Ook gebeurt het regelmatig dat hackers een ingang hebben omdat bekende kwetsbaarheden niet geupdate zijn. Verder zullen de servers waar ze op draaien te maken gaan krijgen met nieuwe versies van PHP (de programmeertaal waar WordPress in geschreven is) als je bij een hosting partij zit zal waarschijnlijk de versie van PHP automatisch geupdate worden, maar het updaten van WordPress en de plugins, daar ben je zelf verantwoordelijk voor en als je dan tegen een compatibiliteitsprobleem aanloopt dan sta je er helemaal alleen voor. Hetzelfde geldt als je het slachtoffer van een DDOS (Distributed Denial Of Service) aanval of van een hack bent. Ook dan sta je er compleet alleen voor, als je dan alleen basis kennis hebt van HTML, CSS of PHP hebt is de enige optie het inhuren van een dure expert om je website weer in de lucht te krijgen.

Bij MWP – Managed WordPress Hosting wordt dit allemaal voor je geregeld. Zodra er nieuwe versies uitkomen dan wordt gekeken of dit conflicten veroorzaakt en daarna wordt er pas geupdate. Dit wil niet zeggen dat er nooit conflicten zullen zijn, maar wel dat jij niet zelf op internet hoeft te gaan speuren naar wat het probleem is en met trial en error het probleem moet gaan oplossen. Dit wordt gedaan door het supportteam van je Managed WordPress Hosting partij. Dat wil niet zeggen dat ze alles voor je oplossen maar ze zullen wel zorg dragen dat het technisch reilen en zeilen van je website goed op orde is. En je hebt altijd een vast nummer dat je kan contacten voor advies.

Wat is SSL

Wat is een SSL certificaat? Wat is een SSL verbinding?

SSL staat voor Secure Socket Layer en is een uitbreiding op bestaande Internet communicatie protocollen. SSL zorgt ondermeer voor encryptie binnen het HTTP protocol. Een SSL-certificaat zorgt voor het ‘HTTPS slotje’ in je browser als een website via een veilige verbinding geopend wordt.

AVG waarschuwing! Gebruikt jouw website een contactformulier, dan ben je verplicht om een veilige verbinding te hebben om de contact gegevens uit te wisselen. Een SSL-certificaat is wat je nodig hebt!
Voorkom de melding “je verbinding is niet privé” op jouw website met 4BIS Webhosting

Bij 4BIS hosting bieden wij daarom alleen MWP – Managed WordPress Hosting aan, dit doen we om een aantal simpele redenen. Wij zijn constant bezig om verbeteringen aan onze infrastructuur te brengen. Dat wordt lastig als we iedereen een los stukje server aanbieden. Wij willen de kwaliteit binnen WP Managed garanderen, en dit lukt alleen maar als we zelf de controle houden over de infrastructuur. Daarnaast heeft ons team jarenlange kennis en ervaring op dit gebied waardoor wij weten wat de best practices zijn van WordPress Hosting. Ook ondersteunen wij een uitgebreide caching laag wat ervoor zorgt dat de websites welke wij hosten, ook al zijn deze uitgebreid, razendsnel blijven.

Overtuigd dat MWP – Managed WordPress Hosting dé beste keuze voor jou is? Zie hier de pakketten welke 4BIS aanbiedt